http://vlcoun.tovara.cz
Dopravní krize v Ústeckém kraji v roce 2006
reportáž z poslední jízdy vozu 4077

Jako výpomoc přijelo do Ústeckého kraje 8 autobusů s řidiči, aby částečně pomohly řešit krizovou situaci v autobusové dopravě. Polovina jezdila na Teplicku, druhá polovina po Ústecku. V sobotu 14. října 2006 vyjel jediný autobus s digitálními transparenty, evidenčního čísla 4077 na linku z Ústí nad Labem do Úštěka a zpět naposledy.



Spoj poměrně hodně obsazený vyjel od ústeckého autobusového nádraží ve 14:40 a pokračoval rychle k úštěckému vlakovému nádraží. Sem také dojel, následovala pro řidiče možná vhodná, ale spíše hodně dlouhá pauza trvající tři hodiny.



Jakmile začalo zapadat slunce, naskytl se prostor pro dobré fotografické snímky.



Mezi keříky úštěckého obratiště se skrývá červenobílý autobus s logem pražského dopravního podniku.



Opravdu jsme na nádraží v Úštěku. Ale s autobusem trvale jezdícím po pražské aglomeraci.



V 18:15 se autobus vydal na poslední cestu do Ústí nad Labem.



Autobus zastavil v Lovečkovicích...



...Zubrnicích a míří do Velkého Března.



Krátce po 19:00 hodině dorazil do Ústí a manipulačně směřoval na odstavnou plochu u Hypernovy. Odtud, už s jiným řidičem, směřoval do Teplic, od neděle 15. října na lince do Úštěka začaly jezdit jiné autobusy.



Pro laiky obyčejná věc. Pro fajnšmekry do dopravy věc naprosto nevídaná. Pražské autobusy se dostali i za hranice Středočeského regionu. A bylo to příjemné svezení. Škoda jen, že pražský dopravní podnik se nezúčastnil výběrového řízení na provozování zdejší dopravy. Bylo by to milé...


Aktualizováno: 23.12.2008
© Filip Vlček 2005 - 2009